laddar...

Revisor lanserar ny mjukvara för dataanalys.

Senseworks, med revisorn Alexander Ögren i spetsen, lanserar Link, en digital tjänst som med automatik sammanställer redovisningsdata till lättöverskådliga rapporter. Link hämtar inledningsvis redovisningsdata genom SIE-filer och skapar visuella rapporter. Målgruppen är i första hand revisorer och rådgivare som vill ha stöd för analys och rådgivning. Programmet är inte olikt Hogia Transaktionsanalys, men är molnbaserat. Dessutom kan flera medarbetare arbeta tillsammans och dela analyserna med kunden i realtid.

Varför behövs ett ytterligare program?

”Analysverktygen som används mest idag har inte utvecklats på 15 år. Detta är en helt molnbaserad lösning som ersätter både transaktionsanalys och andra verktyg, som exempelvis konkurrentanalys. ”, säger Alexander Ögren till Revisionsvärlden.

Traditionellt har revisorer analyserat ett bolag och kanske ett eller två år i taget.

”Med Link kommer du jämföra all redovisningsdata över alla kunder, inklusive årsredovisningar från andra företag, och på så vis få helt nya överblick med insikter som hjälper dig som revisor och dina kunder ”, säger Alexander Ögren.

Han har arbetat i sju år på EY i Örnsköldsvik. De första åren som revisor och på senare år har han mer och mer kommit att arbeta med dataanalys.

”Jag är fortfarande anställd på EY och har gått ned till deltid för att utveckla Link. Branschen har pratat i flera år om hur vi kan jobba mer datadrivet för att ta revision och rådgivning till nästa nivå. För att göra det räcker det inte med små förbättringar av befintliga arbetssätt, utan vi behöver modernisera helt hur vi arbetar tillsammans, både internt och med partners och kunder ”, säger Alexander Ögren, som driver Link och bolaget Senseworks i Umeå tillsammans med ett it-kompetent team.

Link ska lanseras brett under 2021, men testas redan idag av ett antal revisorer och rådgivare.

https://revisionsvarlden.se/analysverktygen-som-anvands-mest-idag-har-inte-utvecklats-pa-15-ar/