laddar...

FinEasity utvärderade TA-alternativ för att öka effektiviseringen och valde Link och fick på köpet en ny arbetsmetod. Vi fick lov att växla ett par ord med deras VD, Ben Heidari. 

Link är en molnbaserad samarbetsplattform samlar all information i en single-source-of-truth som hjälper revisionsbyråer att bli mer effektiva. Den nya arbetsprocessen innebär att man skapar mallar/standardisering för varje företag och uppdrag inne i Link. Tidigare års arbete återanvänds och sparas som en rapportmall över bolag och räkenskapsår. Användaren kan rulla fram rapporten med knapptryckning och minska uppstartstiden, för till exempel analys från löp till bokslut. 

Link hjälper oss att bli effektivare, framförallt genom att analysera flera år och perioder oberoende räkenskapsår. Integrationen med Fortnox ger oss all information direkt på verifikatet. Helt plötsligt lönar det sig att göra löpande granskning även på de minsta kunderna. Arbetsprocessen med rapporthantering/standardisering kommer att hjälp oss att bli ännu mer effektiva inför nästa säsong, säger Ben Heidari.

Enklare överblick och visualisering med Link 

Med Link får FinEasity snabbare svar på frågor och undviker att hoppar runt mellan olika versioner. Nu kan de enkelt utläsa trender, vad och hur bokföringen gjorts över valfri tidsperiod.

Exempel: Links visualisering av konton
Största vinsten är att slippa klickandet och det tilltalande gränssnittet gör arbetet roligare och enklare för våra medarbetare. Genom Link går det att göra en revision på en resultaträkning extremt snabbt och det ökar kvaliteten för såväl stora som för små bolag. Vi får ett bättre fokus på verifikatgranskning och starkare revisionsbevis, säger Ben Heidari. 

Kortar ner startsträckan och samarbetar i realtid 

Ben använder kommentarsfunktionen i Link som är en sidobar för alla analyser till att göra  allokering av arbetsinsatser och påminnelselapp till sina anställda. Fördelen är att Link finns i molnet så allt uppdateras i realtid vilket ger upplevelsen av att kommentarsfunktionen blir precis som i ett Google Doc-dokument. Vi använder det för att effektivisera planeringsmöten, påminnelser till oss själva eller fördelning av olika arbetsuppgifter internt emot kunden. 

FinEasity befinner sig i en stark tillväxt resa och letar efter fler medarbetare på revisionssidan och ser Link som en viktig del att attrahera personal med mer effektiva verktyg för att kunna arbeta mer löpande och minska säsongsvariationer.  

För oss är det viktigt med work-life balance, säger Ben Heidari.