laddar...

Henrik sätter sig ned med Björn Elfgren som är grundaren av Wint och tillbaka som revisor med sitt bolag Warmare.

Så kul att vi kan få sitta ner och växla ett par ord med dig, Björn. Vi har haft nöjet att mötas tidigare under andra bolagsresor där vi har haft samma drivkraft: att utveckla, vara “disruptive” och driva förändring i branscher till det bättre. Vi på Senseworks har storslagna ambitioner för att utveckla revisionsbranschen med automation, modernisering och maskininlärning, vilket jag förstod är något som du också drivs av och ser fram emot att utveckla?

Ja, det finns mycket att utveckla och jag är väldigt nyfiken på att komma igång med Link och följa er resa över tid!

Björn Elfgren, Godkänd Revisor & VD på Warmare
Berätta mer om Warmare!

Vårt mål är att skapa ett drömföretag inom revision, ett företag där vi jobbar tillsammans, bryr oss om varandra och våra kunder, och inte jagar timmar eller beläggningsgrad. Det är just därför vi heter Warmare, som står för mänsklig värme och nära kontakt. Kundupplevelsen för den som köper revision, där finns det massor att utveckla. Jag tror på att människorna kommer först när man ska bygga bolag, och att det finns plats för en annan form av revisionsbolag, där vi inte krånglar till det i onödan. Vi vill göra revisionen rolig, enkel och med ett större kundvärde. TIPS! Just nu söker vi auktoriserade revisorer och fler medarbetare - kontakt här!

Du har en bakgrund som grundare av Wint, en automatiserad bokföringstjänst, som verkligen har gjort avtryck och förändrat redovisningsbranschen. Vilka trender och utmaningar ser du med revisionsbranschen?

Det känns som att branschen har varit redo för förändring under en längre tid, men utan tekniska initiativtagare. Redovisningssidan är idag mer eller mindre papperlös och automatiserad med en utvecklingstakt som går allt fortare. Därför tror jag att bolag som Senseworks, som tar en oberoende roll genom att vara ett “revtechbolag”, har en superspännande position för utveckling av nya grejer.  

Vi vet också att det blir allt färre revisorer, det råder kompetensbrist och många väljer att byta bana och lämna yrket för tidigt. Som jag ser det beror det på en mängd faktorer, bl.a. en tidvis hög arbetsbörda, en föråldrad belönings-/partnerstruktur - och addera till det föråldrade verktyg, så har du en blandning som kanske inte är så rolig. Det är också svårt att attrahera och behålla talanger, och det är precis det som jag vill ändra på. Först måste vi skapa fantastiska arbetsplatser där vi fokuserar på människan, där det inte ska handla om övertid och debiteringshets, utan om samarbete och att ha roligt ihop. Därefter behövs innovativa arbetssätt, och använda ny teknik för att komma bort från prick-o-bock. Vi vill kunna ge fler och bättre analyser samt goda råd till alla våra kunder.

Du har i tidigare intervjuer pratat om vikten av datatillgång, vilket är en av Sensworks styrkor. Vill du utveckla varför det är viktigt?

Datan är grunden för att kunna påbörja automation och ta bort administration. Datainsamling gör att vi revisorer får tillgång till samma data som kunden, och med intelligens ovanpå data slipper vi fundera på hur man ska få fram insikter och kan istället få färdiga insikter serverade i realtid.

Du sa det riktigt bra, Henrik, vi ska gå från en “knowing culture” till en “learning culture”.  Vilket betyder att vi har program som har en röd tråd med utvecklad pedagogik, för att arbeta enkelt och smart, och inte fastna i kompetensberoenden. Vi kan ta beslut som är datadrivna och automatiserade så att våra kunder kan ta bättre beslut och säkerställa att våra svenska företag drivs hållbart.

Vad är dina förväntningar på Senseworks och Link?

Jag har stora förväntningar på vårt samarbete och den nya analysprodukten Link, både kortsiktigt och längre fram. Nu har jag precis kommit igång med Link, men uppskattar verkligen enkelheten genom att rulla fram alla analyser med en knapptryckning. Stor fördel att kunna analysera flera års SIE-filer, se trender, enklare avklipp m.m., och såklart även datainsamling med Fortnox.

Stort tack för din tid och de fina orden! Vi är väldigt tacksamma för att tillsammans med er på Warmare kunna hjälpa till att utveckla vår bransch!

Nyfiken på att veta mer om Senseworks och vår plattform är det enklast att kontakta Henrik Frienholt.